Tekniken ja.. har ju hört att bredspackling inte är ngn lätt femma för nybörjare och jag är så mkt nybörjare man kan bli på just detta.. men efter att provat lite (och tjuvkollat tekniken på hantverkare vi haft på kontoret under de senaste veckorna..) så satt det rättså bra och det vart rätt slätt. Inte så mkt spackel som behöver slipas bort heller tror jag.. Det hela handlar enligt mig att ha rätt vinkel på spackelspaden vid påföring och utstrykning.. Samt pekfinret ovan spackelspaden för att få rätt tryck.
Så här ser det ut efter dagen. Ingen stor skillnad på håll från igår...
..men om man kollar närmre så är faktiskt väggarna spacklade..och taket! fast det syns inte på dessa bilder.. Till taket användes förresten en gammal köksmodul som pall för att komma åt och inte orsaka arbetsskador på tentaklerna, funkar finfint (så länge den nu håller, den knakade betänkligt några gånger idag)
Under dagen har det varit badväder utanför fönstren och jag har hört flera som plaskat utanför i vattnet. Vart rättså sugen själv med måste jag erkänna.. men eftersom jag hade varken badbrallor eller speedos med mig kunde jag ej bada. Ett par hudfärgade kallingar hade nog inte gått hem på badplatsen misstänker jag. Vill ju inte orska skandaler i närområdet så här i början! Under dagen har en molande huvudvärk ekat i skallen, jag undrade om jag redan börjar få huvudbry för renoveringen och att jag börjar bli sönderstressad.. Sedan kom jag på att jag har fasen inte druckit kaffe på 2 dagar (har ingen bryggare på bygget) så när jag så kom hem och nu sitter på balkongen sitter en kopp eller 2 helt rätt.
Kopparna för övrigt en av mina favvoprylar just nu. Urfina gamla klenoder i tunnt porslin som är härliga att dricka ur, bättre koppar finns inte att få tag på (tack mormor!) Ett saggigt wienerbröd från vivo till inte helt ultimat men det går i, snickare gör ju inte annat än äter kaffebröd och tårtor så det borde passa mig! Wienerbrödet f.ö. det 4:e kaffebrödet idag..
Trots det sitter de gamla jeansen jag arbetar i löst..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar